Senior Mechanical Engineer

By
Edwin van Mensvoort
– Updated
Feb 19, 2021

Het bedrijf waar je komt te werken als Mechanical Engineer is KRANENDONK Smart Robotics in Tiel. Door het implementeren van intelligente robot technologie stelt KRANENDONK zijn klanten in staat om efficiënter en effectiever te produceren. De productiesystemen die KRANENDONK levert zijn klant specifieke oplossingen, die slim zijn geïntegreerd in de bestaande materiaal- en datastromen.

Traditioneel worden robots ingezet voor repeterende productie, maar KRANENDONK's competentie ligt in het tegenovergestelde: het automatiseren van niet-repeterende productie door slimme toepassingen van robottechniek. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor productiebedrijven.

KRANENDONK heeft veel internationale klanten en is vooral actief in de scheepsbouw, offshore, en staalbouw in alle hoeken van de wereld!

KRANENDONK is een Nederlands bedrijf met ondersteunende kantoren in Denemarken, Singapore, USA, China en Japan. Vanwege groei zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s.

Wil jij werken in een snelgroeiende onderneming en kennismaken met de wereld? In een jong divers team ga je aan de slag met een breed takenpakket.Senior Mechanical Engineer

Functie: Senior Mechanical Engineer

In de functie van Senior Mechanical Engineer ben je op  de afdeling engineering verantwoordelijk voor de engineering van mechanische installaties en systemen van uiteenlopende aard. Hierbij kun je onder andere denken aan ’s werelds grootste robot lasportaal, CNC frees machines of plasma snij machines allen in een enkel stuks productieomgeving.

Je werkt in het team samen met andere projectteams, zoals met PLC/Safety- en Robot Application Engineers. Samen zorgen jullie voor het ontwerp en de realisatie van projecten.

Je ontwikkelt en werkt mechanische ontwerpen uit van klantspecifieke machines. Je voert zelfstandig technische analyses en berekeningen uit om samen met je team concepten verder uit te werken.

Je inspireert en begeleidt als Senior Mechanical Engineer je overige collega’s op de afdeling bij complexe vraagstukken.

Je bent continue bezig om onze machines en oplossingen te verbeteren. Je werkt nauw samen met onze R&D afdeling om nieuwe machines en oplossingen te ontwikkelen.

Tijdens het ontwerp & bestelproces heb je direct contact met leveranciers.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding richting werktuigbouwkunde of aanverwant
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Mechanical Engineer
 • Je hebt ervaring met het zelfstandig ontwerpen van machines
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk
 • Je kunt gestructureerd en planmatig werken
 • Kennis van en recente ervaring met SolidWorks
 • Kennis van Solidworks PDM Professional en Solidworks simulation is een pre.

Hoe gaan we verder? Dit is wat wij je bieden:  

 • Een baan in de top van de automatisering
 • Werken vanuit een modern nieuw kantoorpand
 • Een klantenkring van 's werelds grootste fabrikanten
 • Samenwerken met collega's uit veel technische vakgebieden
 • Continue innovatie en groei, voor jouw persoonlijk en als bedrijf
 • En natuurlijk een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Klinkt goed? Kijk dan eens op https://www.kranendonk.com/nl/working-with-robots en bekijk de video van je nieuwe collega Djarno.

Reageren op de vacature Senior Mechanical Engineer

Wij bieden je een interessante en veelzijdige functie als Senior Mechanical Engineer in een modern, snelgroeiend hi-tech onderneming.

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met John Takkebos (Interim HR Manager) 06-2270113.

Graag ontvangen wij je sollicitatie (CV/motivatie/salarisindicatie) per mail t.a.v. Sanne van Snippenberg op s.van.snippenberg@kranendonk.com