NL
20 - 22 maart 2024 WindEurope - Bilbao, ES
15 - 19 april 2024 Tube - Düsseldorf, DE
24 - 27 april 2024 International Welding Show - Osaka, JP
03 - 06 september 2024 SMM - Hamburg, DE
09 - 10 oktober 2024 Floating Offshore Wind - Aberdeen, IE
Hands-off robotprogrammering

RinasWeld

RinasWeld genereert robotlasprogramma's op basis van een 3D CAD-model. Het neemt de programmeeroverbelasting weg en maakt niet-repetitieve robotproductie mogelijk. Wanneer u te maken heeft met voortdurend veranderende ontwerpen, is RinasWeld uw oplossing.

RinasWeld double fillet welding simulation
RinasWeld hands-off robot programming

Direct van 3D CAD naar robotlassen robot

RinasWeld maakt een sprong voorwaarts ten opzichte van traditionele robotprogrammeermethoden, door effectief alle programmeerkosten weg te nemen. U selecteert alleen het 3D CAD-model van het product, waarna de software identificeert waar en hoe gelast moet worden. Door slimme anti-collision maakt de robot maximaal gebruik van de beschikbare ruimte, waardoor lassen in kleine ruimtes geen probleem is. Met deze intelligente functies is RinasWeld de meest geavanceerde verbinding tussen 3D CAD en robotlassen.

Automatisch robotlassen inclusief lasparameters (WPS)

De software bepaalt automatisch waar de lassen moeten zijn, hoe de robots deze plaatsen kunnen bereiken en welke parameters voor elke las moeten worden gebruikt. Dit betekent dat de software de juiste WPS kiest uit een database met goedgekeurde lasparameters. Indien gewenst kan deze database worden gecertificeerd volgens uw kwaliteitsnormen.

Compatibel met uw 3D-software

We werken samen met alle belangrijke 3D-ontwerpsoftwareoplossingen. U exporteert het 3D-bestand gewoon als een generiek formaat en stuurt het naar RinasWeld.

Bewezen in de wereldwijde industrie

Onze RinasWeld-software wordt gebruikt door toonaangevende wereldwijde fabrikanten en heeft zich bewezen in industrieën zoals scheepsbouw, staalconstructies en zwaar lassen.

Met één klik naar de werkvloer

Het duurt slechts een minuut om een nieuw product in de software te laden. Selecteer op de werkvloer gewoon de taak en druk op start. Het gebruik van een robot kan niet eenvoudiger.
3D Cad Integration

Compatibel met uw 3D-ontwerpsoftware

We integreren met populaire 3D-ontwerpsoftware: Intergraph-Smart3D, Aveva-SmartMarine/Tribon/Bocad, Tekla Structures/StruCAD/X-Steel, SSI-ShipConstructor, Nupas-CADmatic, Sener-Foran en andere CAD-software die al deze exporteert: .ATX, .STEP, .IGES, .IFC.

Het maximale uit uw lasrobots halen

Met RinasWeld zullen uw robots een hoge productiviteit bereiken in niet-repetitieve processen. In een typisch geval bereiken we ruim 90% boogtijd. Allemaal met continu wisselende producten. Omdat de operator, noch de werkvoorbereider, de robotprogramma's moet maken en controleren, kan elk product anders zijn, wat een wereld aan kansen biedt voor fabrikanten.

De workflow met RinasWeld robot programmeersoftware

Na het importeren van uw 3D CAD-model haalt RinasWeld de benodigde gegevens op en genereert automatisch alle productiegegevens voor robotlassen. Indien gewenst kan het robotprogramma voor uw referentie worden gesimuleerd, maar dit is niet noodzakelijk. Op de werkvloer hoeft de operator alleen het programma te selecteren om de productie te starten. In elke lassituatie waar de productie niet repetitief is, zorgt RinasWeld voor de programmering.

Onafhankelijk onderzoek bewijst de waarde

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat RinasWeld een unieke methode is voor kleine batches en enkelstuks robot (las)automatisering. Lees meer over het gebruik van RinasWeld in de case van de University of Wollongong. We hebben een onderzoekspaper van de universiteit voor u beschikbaar om te bestuderen.

Neem gewoon contact met ons op voor meer informatie