EN

Robot Application Engineer

Jij bent als Robot Application Engineer verantwoordelijk voor het programmeren van de robotsystemen en procesoptimalisatie. Daarnaast houd je je bezig met de installatie van computer hardware en netwerken en verricht je installatie werkzaamheden op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig vlak.

Robot application engineer
KRANENDONK Smart robotics head office and production facility

Wie zijn wij?

Het bedrijf waar je komt te werken als Robot Application Engineer is KRANENDONK Smart Robotics in Tiel en is het Robot Technology Centre voor enkelstuks productie. Door het implementeren van intelligente robot technologie stelt KRANENDONK zijn klanten in staat om efficiënter en effectiever te produceren. De productiesystemen die KRANENDONK levert zijn klant specifieke oplossingen, die slim zijn geïntegreerd in de bestaande materiaal- en datastromen. KRANENDONK is een Nederlands bedrijf met ondersteunende kantoren in Denemarken, Singapore, USA, China en Japan. Vanwege groei zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s.

Block Welding Product Page

Ons specialisme

Het werkveld waarin KRANENDONK opereert is niet gekoppeld aan een product of industrie, maar aan een productieprincipe. Traditioneel worden robots ingezet voor repeterende productie, maar KRANENDONK's competentie ligt in het tegenovergestelde: het automatiseren van niet-repeterende productie door slimme toepassing van robottechniek en software. Dit opent een wereld aan mogelijkheden voor productiebedrijven.

Robot application engineer

Robot Application Engineer

We zoeken een kandidaat voor de functie van Robot Application Engineer. In deze unieke en uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor het installeren en besturingssoftware gereedmaken van robot applicaties. Het bedrijf maakt robotsystemen in samenwerking met de klant, dit betekent dat jij de wensen van de klant omzet naar een technisch en uitvoerbaar robotsysteem.

Jij bent als Robot Application Engineer verantwoordelijk voor het programmeren van de robotsystemen en procesoptimalisatie. Daarnaast houd je je bezig met de installatie van computer hardware en netwerken en verricht je installatie werkzaamheden op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig vlak.

KRANENDONK homepage banner panel welding gantry

Een internationale functie

Naast dat je technisch aan de slag gaat verzorg je ook trainingen aan de klant. In deze trainingen leg je de klant uit hoe het robotsysteem werkt en welke product specifieke kenmerken eraan verbonden zijn. In deze functie ben je zowel nationaal als internationaal aan het werk. Je gaat naar opdrachtgevers toe om de robotsystemen in werking te stellen.

Voor meer informatie kijk via Youtube een gave film van onze collega Djarno over zijn functie als Robot Application Engineer: https://youtu.be/AJ6DPzh0QVM

Artemis Operator Panel (2)

Functie-eisen

 • Afgeronde hbo-opleiding (Mechatronica, Elektrotechniek, WTB of aanverwant)
 • Kennis van ABB Robotsystemen, robots, robotica is een pré
 • Goede beheersing van de Engelse taal
 • Bereid om internationaal te reizen
 • Zelfstandig en communicatief vaardig

Hbo-schoolverlaters komen ook voor de functie van Robot Application Engineer in aanmerking en krijgen een traineeship aangeboden.

Artemis Laser Sensing 1 Robot (1)

Dit is wat wij je bieden:

 • Een klantenkring van 's werelds grootste fabrikanten
 • Een baan in de top van de automatisering
 • Werken vanuit een modern, compleet nieuw kantoorpand
 • Prettige werksfeer waarbij de mens achter de persoon niet vergeten wordt
 • Samenwerken met collega's uit veel technische vakgebieden en verschillende nationaliteiten
 • Continue innovatie en groei, voor jouw persoonlijk en als bedrijf
 • En natuurlijk een goed salaris
Artemis Wire Cutting (1)

Reageren?

Wij bieden je een interessante en veelzijdige functie als Robot Application Engineer in een modern, snelgroeiend hi-tech onderneming. Beschik jij over de bovengenoemde kwaliteiten voor de vacature van Robot Application Engineer? Wij ontvangen graag een CV voorzien van een motivatie via onderstaand sollicitatie formulier. 

Voor nadere informatie of vragen over de functie van Robot Application Engineer kun je contact opnemen met John Takkebos, Interim HR Manager @ Kranendonk Smart Robotics 06-22701123.

Artemis Operator Panel (4)

Solliciteer nu!

DSC00176

John Takkebos (Interim HR Manager)

We are a young company with endless growth opportunities!